BeCommerce Awards 2007

by

BeCommerce Awards 2007Op 13 februari 2007 werd de 2e editie van de BeCommerce Awards georganiseerd, door Inside en BeCommere (BDMV), en waar WebAnalytcs.be één van de hoofdsponsors was. Dit event ging dit jaar door in de prachtige gebouwen van de Concert Noble, en trok meer volk dan de vorige editie. Een feit waarop we ons alleen maar kunnen verheugen, al blijft er nog veel werk aan de (online) winkel wat betreft wetgeving en standardisatie, zodat de ‘webshop’ ook betrouwbaarder wordt bij de consument.

Maar hieraan wordt volop gewerkt. Hetgeen ook bevestigd werd door de aanwezigheid van Piet Van Baeveghem, kabinetchef van minister Marc Verwilghen (Economie, Energie, Buitenlandse Handel en Wetenschapsbeleid), en de uitreiking van de eerste BeCommerce Certificatie labels.
Om dergelijk label opgeplakt te krijgen, moet aan meerede voorwaarden voldaan worden, o.a. bescherming van uw privacy, oplossen van klachten en geschillen, bescherming van minderjarigen, etc.
Voor een volledige uitleg en een overzicht van de voorwaarden verwijs ik u graag door naar de site van BeCommerce.

BeCommerce Awards 2007 Winnaars

Volgende bedrijven (ze staan hier boven mooi op 1 rij (foto Digimedia) met hun label) gaan de geschiedenis in als eersten die dergelijk label mogen opspelden voor hun online shop:

En dan de prijsuitreiking.

De BeCommerce Awards bestaan uit twee hoofdcategorieën: de vakprijzen en de publieksprijzen. Voor de vakprijzen wordt een professionele en multi-disciplinaire jury samengesteld door de redactie van Inside en het bestuur van BeCommerce en het BDMV.

Beide hoofdcategorieën worden onderverdeeld in diverse subcategorieën op basis van:
– De aard van de activiteit: elektronische handel, catalogi…
– De sector van de activiteit: lifestyle, electronica, boeken…

Volgens professor Leo Van Hove van de VUB, die de vakjury dit jaar leidde, ontving de organisatie dit jaar opmerkelijk veel inzendingen van starters, maar teleurstellend weinig B2B case (welgeteld 5). Een reden voor dit laatste is niet echt duidelijk, de vele inzendingen van de starters is verheugend voor de toekomst van de Belgische ecommerce.

De winnaars bij de starters waren:

 1. Beste starter en dus goud: Cottonhouse.be
 2. Zilveren Award: Bikkembergsfootball.com
 3. Een gedeelde bronzen plak: Brico.be en Di-Bag

De BeCommerce Awards zelf dan:

 1. Goud voor DelhaizeWineWorld.be
 2. Zilver voor Ethias
 3. Brons voor Ijsboerke

Er was ook nog een Special BeCommerce Award aan Lukasweb.be vanwege veelbelovend maar niet echt thuishorend in één of andere categorie.

Tenslotte werden er ook publieksprijzen uitgedeeld:

 1. ICT & Consumer Electronics: Gameloop.be
 2. Boeken & Multimedia: Fnac.be
 3. Geschenken, Lifestyle & Mode: Ebay.be
 4. Reizen: Neckermann.be
 5. Financiële Diensten: Dexia

De foto’s van het event en de winnaars kunnen bekeken worden op Digimedia.

WebAnalytics.be

Binnenkort onderzoeken wij welke web analyse tools de winaars van 2007 en 2006 gebruiken om het surf- en aankoopgedrag op hun webshop te meten. De resultaten mag u volgende week verwachten.
Verder om naar uit te kijken is het marktonderzoek dat onze WA Researcher Claudiu heeft uitgevoerd naar aanleiding van deze BeCommerce Awards. Hij zal proberen de ecommerce markt in Europa in kaart te brengen.

One Response to “BeCommerce Awards 2007”

 1. Ilse Says:

  Very interesting. Ik ben benieuwd naar de resultaten van het marktonderzoek.

Comments are closed.


%d bloggers like this: